The Great Escape opent eerste Virtual Reality center van het noorden

Op 3 maart was de opening van hun Virtual Reality Experience. In het voormalig postsorteercentrum aan de Westerlaan 51 is er nu, buiten escapen, ook de mogelijkheid om juist in een virtuele wereld te stappen.

Bij het opzetten van de
VR-bril verandert de omgeving. De bril geeft je de mogelijkheid om in de virtuele wereld rond te lopen. “je hersens worden helemaal voor de gek gehouden, ik had nooit verwacht hoogtevrees te zullen ervaren met beide benen op de grond” aldus Johan. Een van de verschillende ervaringen in het VR-Experience center is een hoogte ervaring, waarbij je met de bril over een smalle plank moet lopen, waarbij de bril je laat denken dat je op grootte hoogte loopt. “We zien regelmatig mensen die geen stap voor of achteruit zetten, vaak durven ze uiteindelijk toch nog als we ze een hand geven” aldus Laurens.

De oprichters van The Great Escape, Laurens en Johan willen blijven vernieuwen in entertainment, dit kan enkel door mee te gaan in de techniek van de 21e eeuw. De VR-Experience kan met een groep tot zes personen gereserveerd worden, onder begeleiding kan de speler een spel kiezen en in de virtuele wereld stappen. De overige teamgenoten kunnen via een televisiescherm de speler volgen. Voor meer informatie kun je terecht op www.virtualrealityzwolle.nl

 

Johan Post
Je stapt in een totaal andere wereld

Bij RTV Oost mochten wij onze nieuwste gadget de HTC Vive bril komen showen. In de uitzending heeft onze tafelgenoot in een virtuele wereld meters hoog boven de grond op een plank gebalanceerd. Vanaf 3 maart bieden wij officieel onze Virtual Reality Experience aan waarbij je met een groep vrienden een uur lang gebruik kunt maken van onze bril, uiteraard onder begeleiding van een enthousiaste medewerker. Je teamgenoten kunnen ondertussen zien hoe jij het er in de virtuele wereld vanaf brengt, terwijl je zombies schiet, je angsten trotseert, of het zelfs tegen je teamgenoten opneemt in de multi-player mode.

Nieuwe spellen worden in rap tempo uitgebracht en zorgen ervoor dat er voor elke leeftijdscategorie een gaaf spel of beleving aanwezig is! Wil jij het ook proberen? Reserveer dan snel via onze website!

Virtual Reality:Voel de kogels inslaan

Er zijn continue nieuwe ontwikkelingen op het gebied van Virtual Reality. Natuurlijk houden wij ze nauwlettend in de gaten. Er is nu een bedrijf genaamd Hardlight VR welke een “Suit” heeft ontworpen waarbij je prikkels krijgt via het pak. Dit doet uiteraard geen pijn, maar je kunt het wel daadwerkelijk voelen. Of wat dacht je van een echte bokspartij in de ring waarbij je de klappen ook kan voelen. Op Kickstarter kun je nu al je pre-order invullen en ze hebben nu al het doel van $80.000 ruim behaald.

Bij de VR-Experience in Zwolle kunnen we in elk geval niet wachten totdat deze maar ook andere nieuwe innovaties op de markt gebracht zullen worden.